Tudás - Érték - Könyvtár - Andrássy


Látogató számlálás


Mai nap: 252 fő
Tegnap: 385 fő
A kívánt időszakban: - fő

Dátum (eleje):
Dátum (vége):

Támop-3.2.4.A-11/1-2012-0017

szechenyi-terv emblemaja

Belépés


Szavazás

Mit szeretsz legszívesebben olvasni?

életrajz - 2.7%
fantasztikus irodalom - 18.9%
kalandregény - 17.6%
klasszikus szépirodalom - 6.8%
krimi / detektívregény - 16.2%
sci-fi - 5.4%
szerelmes regény - 4.1%
thriller - 4.1%
történelmi regény - 9.5%
tudományos művek - 4.1%
versek - 0%
egyéb - 10.8%

Összes szavazat: 74
Le vote pour ce sondage est terminé à: június 30, 2015

Facebook

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Az intézményünk könyvtára a gimnázium épületének „B” szárnyában, a 33-as terem mellett található. (A kollégiumban külön könyvtár is működik, de a kollégisták a gimnázium könyvtárát is látogathatják.)

Három helyiségből áll: kölcsönző helyiség, olvasóterem és raktár.

Az olvasóteremben a szépirodalmi művek, illetve a helyben használható kézikönyvtár kap helyet. Ez az állományrész szabadpolcos, azaz az érdeklődők kedvükre válogathatnak a könyvek között. Emellett internetezési lehetőség is biztosított itt. Az olvasóterem lyukasórák eltöltésére, kiscsoportos foglalkozások számára is kiválóan alkalmas.

A raktárhelyiségben a kötelező olvasmányok, a kölcsönözhető szótárak, a tankönyvek, az ismeretközlő művek és az idegen nyelvű irodalom található. Ezek kölcsönzéséhez a könyvtáros segítségét kell kérni. Szintén a könyvtáros segít a magnó- és videokazetták, a CD-ROM-ok és DVD-ROM-ok kiválasztásában. A könyvtár teljes állománya kb. 40 ezer kötetet tesz ki.

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumba való beiratkozás egyúttal a könyvtárba történő beiratkozást is jelenti.Emellett a város pedagógusai is kölcsönözhetnek könyvtárunkból.

A kölcsönzés a Szirén könyvtári program segítségével történik. A kikölcsönzött dokumentumokat az interneten keresztül is meg lehet nézni. Ehhez szükség van a könyvtáros tanártól kérhető jelszóra vagy könyvtári nyilvántartó törzsszámra.

A jelszó vagykönyvtári törzsszám segítségével a Katalógus menü Szirén Rendszer menüpontjára kattintva lehet belépni a rendszerbe.

A folyamatosan bővülő számítógépes katalógus nézegetésére is van lehetőség.

nfu