Tudás - Érték - Könyvtár - Andrássy


Látogató számlálás


Mai nap: 262 fő
Tegnap: 385 fő
A kívánt időszakban: - fő

Dátum (eleje):
Dátum (vége):

Támop-3.2.4.A-11/1-2012-0017

szechenyi-terv emblemaja

Belépés


Szavazás

Mit szeretsz legszívesebben olvasni?

életrajz - 2.7%
fantasztikus irodalom - 18.9%
kalandregény - 17.6%
klasszikus szépirodalom - 6.8%
krimi / detektívregény - 16.2%
sci-fi - 5.4%
szerelmes regény - 4.1%
thriller - 4.1%
történelmi regény - 9.5%
tudományos művek - 4.1%
versek - 0%
egyéb - 10.8%

Összes szavazat: 74
Le vote pour ce sondage est terminé à: június 30, 2015

Facebook

Katalógus

A webes katalógus felületén a találatok teljes bibliográfiai leírással jelennek meg. A találatoknál lehet kérni, hogy a dokumentumhoz tartozó részdokumentumok megjelenjenek-e, vagy sem.

A keresés lehet pontosan a megadott szempontra vonatkozó (pontos keresés), vagy a megadott keresési feltétel egy lehetséges találat elejével kell, hogy megegyezzen (csonkolt keresés)

A keresés vonatkozhat csak a fődokumentumokra, vagy a hozzájuk tartozó részdokumentumokra is (Analitikában is keres).

A keresett szempontok minden olyan adatra vonatkozhatnak, amiket a Szirén rendszer kulcsol. 23 fő adatra lehet keresni (pl. főcím, szerzők, címszavak, ETO jelzetek stb.), és 102 féle speciális adatra (pl. pecsét, tulajdonos, kötés stb.).

A keresési szempontok egymással egy keresésen belül korlátlan számban logikai kapcsolatba hozhatók, ami azt jelenti, hogy a keresési adatlap akárhány mezője egyszerre kitölthető. A keresett szempontok között „és” vagy a „vagy” logikai kapcsolat adható meg.

A találatoknálmegjelennek a dokumentumok saját adatai, a leltári számok, az, hogy az adott példány éppen kölcsönzésben van-e, ha igen, mi a lejárati határidő, a példányok száma, a könyvtáron belüli lelőhely.

Az intézményi kereső felület további szolgáltatása a kölcsönzési információk:

Az olvasók a könyvtárostól jelszót kérhetnek. Amennyiben nem kérnek jelszót, törzsszámukat használhatják az internetes azonosításra. Ahhoz, hogy megkapják saját kölcsönzési információit, két azonosítót kell megadni:

Az olvasó neve

Jelszava vagy törzsszáma

Eredményként megkapják a náluk lévő dokumentumokat és azt, hogy azok mikor járnak le.

Hosszabbítás-előjegyzés az Internetes felületen:

A hosszabbítás és az előjegyzés esetén kötelezően a névvel és a jelszóval kell azonosítania magát az olvasónak. Kölcsönzési információ kérésekor elegendő a név és a törzsszám, de ha kért az olvasó jelszót, akkor a név és a jelszó megadása kötelező.

Információk:

A dokumentumok a következő csoportosításban jelennek meg:

Kölcsönzött dokumentumok:

Feltünteti a leltári számot, azt, hogy hosszabbítható-e? (Interneten egyszer lehet hosszabbítani, a könyvtárban esetleg többször is), a lejárati dátumot, szerzőt-címet.

Előjegyzett dokumentumok

Azok az előjegyzett dokumentumok, amik időközben visszakerültek a könyvtárba és értük lehet menni.

Az internetes hosszabbítást és az előjegyzést csak akkor veheti igénybe az olvasó, ha nincs lejárt tartozása.

Hosszabbítás:

Csak egyszer lehet Interneten hosszabbítani.

Lenyíló listában lehet kiválasztani a hosszabbítandó dokumentumot. A listában piros színnel szerepelnek azok a dokumentumok, amik nem hosszabbíthatóak. A hosszabbítható dokumentumok színe fekete. Egyszerre egy dokumentumot lehet kiválasztani és hosszabbítani, több dokumentum meghosszabbításakor a műveletet dokumentumonként kell végrehajtani. A listában a meghosszabbított dokumentum azonnal piros színű sorrá változik.

Előjegyzés:

Lenyíló listában lehet kiválasztani az előjegyzendő dokumentumot. A listában azok a dokumentumok szerepelnek, amik kölcsönzésben vannak. Egyszerre egy dokumentumot lehet kiválasztani és előjegyezni, több dokumentum előjegyzésekor a műveletet dokumentumonként kell végrehajtani. Az előjegyzett dokumentumok a kölcsönzési információk lekérésekor azonnal megjelennek.

nfu